Välkommen till seminarium om Politikerpanelen tisdagen 5 juli - 
i Almedalen eller digitalt

 

2022 är det val på nytt, inte bara i riksdagen utan även i kommunerna och regionerna. Med anledning av det förestående valet anordnar Demoskop tisdagen den 5 juli kl. 10.15-11.15 ett seminarium i Almedalen (med möjlighet att se seminariet som en livesändning) där kommunpolitiker och statsvetaren Johan Martinsson diskuterar kommunpolitikers syn på det kommunala ansvarsområdet och samarbeten mellan de politiska partierna. Informationen som lyfts under seminariet baseras på Demoskops årliga undersökning, Politikerpanelen, som riktar sig till samtliga politiker i kommunfullmäktige i Sverige. Seminariet riktar sig till alla som vill lära sig mer om kommun- och regionalpolitikers prioriteringar, samarbeten över partigränsen och hur det samverkar med riksdagspolitiken. 

Angelica Cöster, senior analytiker på Demoskop, Anton Landehag och Pelle Ahlin Olofsson, seniora konsulter på Demoskop, målar upp och presenterar bilden av kommunala prioriteringar och samarbeten. Sedan följer en paneldiskussion bestående av av Johan Martinsson, statsvetare och föreståndare på SOM-institutet, och intressanta kommunpolitiker. 

Seminariet utgår från vår unika studie Politikerpanelen. Underlaget bygger på svar från över 3500 kommunpolitiker. De har svarat på frågor kopplade till ekonomi, prioriteringar, möjligheter att bedriva den egna politiken och att samarbeta med övriga partier. 

Under seminariet presenteras kommunpolitikernas uppfattningar om exempelvis:

  • Vad kommunpolitiker tycker i frågor gällande det kommunala ansvarsområde
  • Samarbeten mellan de politiska partierna

Information gällande Politikerpanelsseminariet:

Tid: Tisdagen den 5 juli, kl. 10.15-11.15
Var: Biskopsvillorna, Trädgården, Biskopsgatan 1, 621 55 Visby eller via länk
Hur: På plats eller via livesändning


Vill du se seminariet som en livesändning kan du anmäla dig via formuläret nedan så skickar vi sedan ut en länk. Seminariet hålls tisdagen den 5 juli 2022 klockan 10:15-11:15. Minst en dag innan seminariet kommer du få en länk att koppla upp dig med.

Har du frågor om innehållet på seminariet, kontakta pelle.ahlin@demoskop.se
Har du några tekniska frågor om seminariet, kontakta ellinore.arneving@demoskop.se


Anmäl dig här!